Tim Duncan vraća se u Spurse kao pomoćnik Greggu Popovichu

Nakon što je 19 godina nosio dres San Antonio Spursa, prije nego što je u ljeto 2016. objavio da odlazi u igračku mirovinu, legendarni centar Tim Duncan vraća se u "staro jato", ovoga puta u ulozi pomoćnika glavnom treneru Greggu Popovichu, objavio je klub.

Duncan je 1997. godine izabran kao prvi na NBA draftu i cijeli svoj igrački vijek proveo u San Antoniju, a sa Spursima je pet puta osvojio naslov prvaka te u tri navrata ponio naslov najboljeg igrača NBA finala, a dvaput bio izabran i za najboljeg igrača osnovnog dijela sezone.

Spursi su umirovili njegov dres s brojem 21, a nakon tri godine koje je proveo izvan košarke, ponovno se vraća pod palicu Gregga Popovicha koji je na svoj način prokomentirao Duncanov dolazak u svoj stručni stožer.

- Čini mi se prikladnim da, nakon što sam ja 19 godina vjerno služio kao asistent Timu Duncanu, on sada vrati uslugu, izjavio je Popovich u službenom priopćenju.


Osim Duncana, među pomoćne trenere za nadolazeću sezonu promoviran je i Will Hardy koji je u San Antonio stigao još 2010. te bio pripravnik u odjelu košarkaških operacija.