SP: Ledecky odustala od nastupa na 200 i 1500 m

Američka plivačica Katie Ledecky odustala je u utorak od nastupa u jutarnjim kvalifikacijama na 200 m slobodno, a u Gwangjuu neće braniti ni naslov svjetske prvakinje na 1500 m slobodno, objavili su iz američke reprezentacije te kao razlog naveli bolest 22-godišnje plivačke zvijezde.

Ledecky, koja je na posljednjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojila zlatna odličja na 200, 400 i 800 metara, nije se dobro osjećala od dolaska u Južnu Koreju, objavili su iz američke reprezentacije. U nedjelju je bila glavna favortkinja u utrci na 400 m slobodno, u disciplini u kojoj je pokušala osvojiti četvrti uzastopni naslov svjetske prvakinje, ali ju je iznenadila Australka Ariarne Titmus.

- Katie se nije dobro osjećala od dolaska u Gwangju 17. srpnja i ove mjere opreza su poduzete kako bi se što prije počela bolje osjećati i oporavila te imala vremena koncentrirati se na skraćeni program, stoji u priopćenju za medije.

Iz vodstva američke reprezentacije kasnije su poručili da se Ledecky povukla i iz utrke na 1500 m, u kojoj je također trebala ići po četvrto uzastopno zlato. U ovom trenutku još nije poznato hoće li 22-godišnja plivačica nastupiti na 800 m slobodno, u disciplini u kojoj su kvalifikacije na rasporedu u petak, a finale u subotu.

Katie Ledecky bi na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju trebala braniti zlata na 200, 400 i 800 m te pokušati osvojiti i naslov na 1500 m, jer će ta disciplina po prvi put biti uvrštena u olimpijski program za plivačice.