WTA/ATP: Prvi naslovi za Ferro, Ribakinu i Jarryja

Na WTA i ATP turnirima do svojih prvih titula stigli su Francuskinja Fiona Ferro, Kazahstanka Jelena Ribakina te Čileanac Nicolas Jarry.

Na WTA turniru u Lausannei francuska tenisačica Fiona Ferro u finalu je svladala sunarodnjakinju Alize Cornet 6:1, 2:6, 6:1. Za 22-godišnju Ferro to je bio prvi WTA finale u karijeri i prva turnirska pobjeda, dok je sedam godina starija Cornet ostala na šest osvojenih turnira u 13 finala.


Do prvog naslova na WTA turnirima stigla je i kazahstanska tenisačica Jelena Ribakina. Za svoj prvi osvojeni turnir u karijeri Ribakina je u finalu Bukurešta svladala domaću uzdanicu Patriciju Mariju Tig 6:2, 6:0. Rumunjka i dalje čeka na svoj prvi naslov, ovo joj je bio drugi poraz u finalima.Prvi naslov u karijeri osvojio je i Čileanac Nicolas Jarry. U finalu ATP turnira u švedskom Bastadu Jarry je svladao Argentinca Juana Ignacija Londera sa 7:6 (7), 6:4.

U južnoameričkom finalu 24-godišnji Jarry je uzeo titulu i pridružio se svom djedu Jaimeu Fillolu koji je 70-ih godina osvojio sedam turnira i bio 14. igrač svijeta. Londero je ove godine osvojio premijerni naslov u Cordobi, a ovo mu je bio drugi finale u karijeri.