SP plivanje: Obrovac postavio novi hrvatski rekord

Prvog dana Svjetskog prvenstva u plivanju u južnokorejskom gradu Gwangju, u jutarnjim kvalifikacijama plivala su dva hrvatska predstavnika. Nažalost, Nikola Obrovac i Nikola Miljenić nisu se uspjeli plasirati u polufinale utrka na 100 metara prsno, odnosno 50 metara leptir, iako su u kvalifikacijama ostvarili nove osobne rekorde, a Obrovac je na 100m prsno ujedno postavio i novi hrvatski rekord.

Na 100 metara prsno Nikola Obrovac plivao je novi hrvatski rekord - 1:01.18 i u konkurenciji 89 plivača zauzeo 29. mjesto. Očekivano najbrži bio je svjetski rekorder Adam Peaty, jedini je plivao ispod 58 sekundi. Za polufinale je trebalo plivati 59.75 ili brže.

- Najbolji rezultat ikada, apsolutno rekord Hrvatske, a i nadam se da će bar biti ispod 1.1. Ne mogu biti 100 posto zadovoljan, ali što je tu je. Idem vidjeti s trenerom što mogu bolje. Za polufinale će trebati oko 59,5, a to je trenutno nedostižno, rekao je Obrovac. 

Nikola Miljenić plivao je na 50 leptir i s novim osobnim rekordom - 24.06, završio na 35 mjestu. Najbrže vrijeme kvalifikacija - 22.84 plivali su Amerikanac Caeleb Dressel i Ukrajinac Andrij Govorov.

Od 13 sati na Drugome programu HTV-a možete pratiti prijenos SP-a u plivanju.