Ibrahimović junak "el trafica"

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović (37) obilježio je gradski derbi američke MLS lige postigavši sva tri gola za LA Galaxy u pobjedi 3:2 protiv Los Angelesa.

Odličnu predstavu pružio je i Meksikanac Carlos Vela koji je postigao oba gola za LA, no pao je u drugi plan nakon fantastičnog nastupa švedskog majstora.

- Daleko sam ja bolji napadač od Vele. On je u najboljim godinama i igra u MLS. Gdje sam bio ja kada sam imao 29 godina? U Europi, kazao je Ibrahimovic.

LA je poveo 4. minuti Velinim golom iz kaznenog udarca, a tada je na scenu nastupio "Ibrakadabra". Izjednačio je četiri minute kasnije, u 56. minuti je zabio za 2:1, a u 70. minuti i svoj treći gol na utakmici. Vela je u sudačkoj nadoknadi ublažio poraz gostiju.

Ibrahimović je zabio golove lijevom i desnom nogom, te glavom. Ispucao je cijeli arsenal. Sve njegove snage, u punom zamahu.

- Ne mogu se prestati smijati koliko sam dobar. Napravili ste kobnu pogrešku i usporedili me s Velom, kazao je bivši napadač Ajaxa, Juventusa. Barcelone, Milana, PSG-a i Manchester Uniteda.

Na koncu "el trafica", kako u SAD zovu losanđeleski derbi, Ibrahimovic se sukobio s jednim od trenera u suparničkoj momčadi. Pale su teške riječi, činilo se kako će doći i do fizičkog kontakta, no brzo su ih razdvojili.

Momčad LA-a može utješiti što se nalazi na prvom mjestu Zapadne konferencije sa 46 bodova, devet više od Galaxyja.