Izbornik Tucak upozorava: U četvrtfinalu možemo sve izgubiti

Nakon tri uvjerljive pobjede u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva hrvatski vaterpolisti okreću se bitnom, a to je eliminacijska faza. Vjerojatno nam u četvrtfinalu slijedi niti malo bezazlena Njemačka.

- Naravno da sam zadovoljan, bez obzira na snagu protivnika bili smo potpuno u utakmic. Rekao sam igračima da treba izbjeći eventualne ozljede, to se obično dešava kad ne uđeš sto posto u ovakvu unaprijed dobivenu utakmicu i neke kazne igračima. Prvi dio je završen i sad se treba pripremati za četvrtfinale, rekao je izbornik o susretu s Kazahstanom.

O vjerojatnim suparnicima u četvrtfinalu Nijemcima kaže:

- Ono što su Nijemci pokazali na ovom turniru, protiv Italije su do zadnjih trenutaka imali pobjedu  u rukama, pa i protiv Japana, to nikako neće biti bezazlena utakmica, a mi u njoj možemo sve izgubiti. Sve ide svojim tokom, problema nema, ima dovoljno vremena za pripremu te utakmice.

Imamo "prazan hod" tri dana...

- Neće biti puno slobodnog vremena, sutra ujutro trening i teretana, navečer novi trening i zajednička večera. U nedjelju ćemo u večernjem terminu barem dvije četvrtine odraditi sparing s Talijanima, da ostanemo u ritmu. Moramo ostati na tlu i svjesni svoje snage, zaključio je Tucak.  

Anđelo Šetka zabio je tri gola Kazahstanu.

- Baš kako je izbornik zaželio, mi smo tako ostvarili. Ovo je iza nas, sad se okrećemo četvrtfinalu. Usudio bih se reći da nam slijede Nijemci u četvrtfinalu sto posto, smatra i Šetka.