Hrvatske odbojkašice očekuju prvi ispiti uoči EP-a

Hrvatske odbojkašice ovoga vikenda u Osijeku će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Bugarske u sklopu priprema za Europsko prvenstvo koje ih očekuje krajem kolovoza.

Utakmice se igraju u dvorani Gradski vrt, u subotu 20. srpnja u 19 sati i u nedjelju 21. srpnja u 17 sati, a ulaz na obje utakmice je besplatan.

- Prvi dio ljeta je po mom mišljenju bio dobar, finale Europske zlatne lige je svakako najveći uspjeh. Na Challenger kupu u Peruu nivo igre je bio vrlo visok i saznali smo što moramo unaprijediti za drugi dio ljeta. Ovaj vikend igramo s Bugarskom, znamo da je to dobra ekipa i znamo da će biti teško, baš kao i na Europskom prvenstvu. Za sve teške utakmice znam samo jedno rješenje - raditi još više na treninzima. Vjerujem u svoje igračice, trude se na svakom treningu i mislim da ćemo biti dobri na Europskom prvenstvu, kazao je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Hrvatska reprezentacija se u Osijeku priprema od 9. srpnja. Budući da je riječ o mladoj ekipi koja se tek nedavno okupila, te da zbog ozljeda nedostaju neke ključne igračice, ispred njih je bilo puno uigravanja kako bi funkcionirale kao savršen tim. Hrvatske odbojkašice vjeruju kako će upravo u utakmicama s Bugarskom pokazati da su spremne za sve izazove pred njima.

- Pripreme su počele prije sedam dana, sve ide u najboljem redu. U rosteru je 17 cura, a kasnije će se odabrati 14 koje idu dalje. Pred nama su utakmice s Bugarskom i Slovačkom, dva protivnika visokog nivoa s kojim ćemo provjeriti na kakvoj smo mi razini i na čemu posebno moramo raditi. Izvrstan test za nas, a pozivam sve Osječane da dođu ovog vikenda pogledati izvrsnu odbojku, izjavila je kapetanica Samanta Fabris.

Nakon Bugarske, hrvatske reprezentativke očekuju prijateljske utakmice sa Slovačkom (25.-28. srpnja) te Gloria Cup u Turskoj (15.-17. kolovoza) gdje će igrati s reprezentacijama Turske, Srbije i Italije.

Europsko prvenstvo igra se od 23. kolovoza do 8. rujna, a Hrvatice će igrati u Mađarskoj s reprezentacijama Mađarske, Nizozemske, Azerbejdžana, Rumunjske i Estonije.