Brbić: Ja sam najviše kriv, novi trener znat će se u subotu

Dan nakon poraza od Gzire United i ispadanja u prvom pretkolu Europske lige, Hajduk je sazvao konferenciju za novinare. A uoči konferencije objavili su da Siniša Oreščanin više nije trener Hajduka.

Prvi se obratio predsjednik Hajduka Marin Brbić, koji se ispričao svima koji vole Hajduk, te rekao da razumije ljutnji i bijes navijača. 

- Najodgovornija osoba sam ja. Sinoć smo dugo u noć, do 2 ujutro razgovarali i nismo željeli donositi odluke vruće glave. Jutros sam svoj mandat stavio na raspolaganje. Ovo što sam do sada napravio s trenerom mislim da nisam dobro odradio. Radio sam kompromise, a to ne vodi nigdje. Nadzorni odbor dao mi je puno povjerenje i zbog tih ljudi sam odlučio nastaviti ovaj posao jer smatram da smo ipak krenuli u dobrom smjeru, rekao je Brbić.

Na pitanje tko će biti novi trener i hoće li igrači biti kažnjeni, predsjednik Brbić rekao je da će se za trenera saznati sutra navečer kada će voditi trening, a da igrači ne mogu biti kažnjeni zbog loše igre.

Istaknuo je da je Siniša Oreščanin otkaz dobio zbog lošeg rezultata u sinoćnjoj utakmici. Radilo se o protivniku kojeg smo morali pobijediti. Oni su na ljestvici puno lošiji od nas i morali smo ih dobiti zatvorenih očiju. Problem je što je trener stavio rezervnu momčad, rekao je Brbić.

Sportski direktor Saša Bjelanović također se ispričao svim navijačima i svima kojima je Hajduk u srcu.

- Ovo sinoć bacilo je veliku mrlju na sav naš rad i proći će vremena ako se uopće uspije isprati. Sinoć sam nakon utakmice ponudio svoj mandat na raspolaganje i predsjednik mi je jutros potvrdio da želi da nastavimo u smjeru u kojem smo krenuli. Taj smjer nije toliko negativan. Do sada samo doveli pet igrača i nadam se da će se put kojim smo krenuli pokazati ispravnim. Izuzetno cijenim Sinišu Oreščanina, ali rezultat je taj koji je presudio u ovom slučaju, rekao je.

- Ovo je bio sramotni poraz, najveći poraz u povijest. Kriva je organizacija što smo primili gol u 96 minuti. Jasno smo iskomunicirali - mi želimo trofeje, želimo kvalifikaciju za Ligu prvaka. Ako taj cilj ne ostvarimo, mi ovdje više nećemo biti, rekao je dopredsjednik Uprave Lukša Jakobušić.

- Svi su ovdje krenuli sa isprikama. Isprika ovdje nije nikakva fraza već je duboka i iskrena. Bilo je jučer i plakanja i udaranja šakom o stol ili zid. U ime cijelog Nadzornog odbora ispričavam se svima zbog blamaže i ispadanja u kvalifikacijama u Europsku ligu. U životu izvan sporta, a i u samom sportu i društvu uopće, poznato je da se trenuci nerviranja, beznađa, gubljenja vjere i bola mogu i moraju iskoristiti za zbijanje redova. Pravi navijači Hajduka su žešći navijači što je Hajduku teže i što je situacija gora i pozivam ih na zbijanje redova i na mobilizaciju energije i motivacije. Mi vjerujemo u naše igrače, mi smo investirali u ovu momčad i klub i neće jedna utakmica, koliko god tragična i sramotna bila, poremetiti to što radimo i viziju koju imamo, rekao je predsjednik NO-a Benjamin Perasović.