Hrvatska s Kazahstanom zaključuje skupinu (13.30, HTV2)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas zatvara prvi dio nadmetanja na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Današnja (petak, 19. srpnja) utakmica s Kazahstanom, s početkom u 13.30 sati po hrvatskom vremenu, neće i ne može ništa bitnije promijeniti glede plasmana Hrvatske u skupini B.

Skupinu ćemo okončati na prvom mjestu i s osiguranim ulaskom među osam najboljih momčadi na planetu, odnosno u četvrtfinale neovisno o ishodu sraza s Kazahstancima. Sve osim pobjede bilo bi ravno najvećoj senzaciji u cijelom dosadašnjem dijelu turnira. Konačno, kada smo posljednji puta igrali protiv ove momčadi, prije mjesec dana u Beogradu, bilo je 20:4 za Hrvatsku.

- Kazahstan sigurno ne spada u vrh kvalitete, što se vidjelo i po dosadašnjim rezultatima ovdje, ali i u nekim našim prijašnjim utakmicama, kratko će o suparniku branič Hrvoje Benić uz dodatak:

- Sjećam se da smo ih lagano dobili u Beogradu prije mjesec dana, ali idemo to odraditi ozbiljno. Opet i kao lagani trening.

Možda čak i lakši od onog koji je našim igračima pripremio stručni stožer za, po korejskom vremenu prijepodnevne sate, dakle uoči utakmice. Naši bi naime trebali malo 'svratiti' i do teretane.

- To ne znači da će biti opuštanja na utakmici. Nikako! Idemo maksimalno ozbiljno. Prije svega zato što tu utakmicu shvaćamo kao dobru pripremu za dalje, za četvrtfinale, nastavlja Benić.

Vrlo je sličnog razmišljanja i kolega mu po poziciji, branič Marko Macan.

- Koliko god mi bili jači, ta nam utakmica može dobro doći da popravimo još neke stvari u igri za daljnji tijek turnira, rekao je Macan.

Zdravstvenih problema u hrvatskoj reprezentaciji nema, stanje i atmosfera u momčadi je sjajna, a daleko najbolje stanje je što se tiče igre i rezultata, koji mu je uvijek posljedica. Za očekivati je danas da će od prve minute vrata braniti Ivan Marcelić, a utakmica s Kazahstanom bi nam mogla donijeti i još nešto - rasplamsati'i napadački učinak Lorena Fatovića, koji još nije postigao gol u Gwangjuu. Za prve dvije utakmice, pokazalo se, nije ni bilo presudno, ali za one koje slijede trebat će nam svaki igrač, svaki potez, svačiji prilog i u svakom pogledu.

Utakmica Hrvatske i Kazahstana ujedno je posljednja utakmica cijelog prvog dijela nadmetanja, a već znamo da će Hrvatska u četvrtfinalu igrati ili s Njemačkom ili s JAR-om.