Oreščanin: Ostavka? O tome ćemo razgovarati u mirnijoj atmosferi

Nakon jednog od najsramotnijih poraza u povijesti Hajduka, trener Siniša Oreščanin pokušao je umanjiti atmosferu katastrofe na Poljudu.

- Prvo poluvrijeme bilo je donekle u redu, ali u drugom smo ušli u neko stanje iz kojeg smo se teško izvukli, tako sam to vidio. Nismo radili stvari koje smo se dogovorili. Čestitam Gziri, radili su stvari koje smo mi morali raditi. Koristili smo jednu, jaču stranu, a na drugoj ništa, rekao je na početku.

Na pitanje je li razgovarao već s čelnicima kluba rekao je: - Nisam. Pokušavam ovo gledati s nogometne i normalne strane, nisam tip koji koristi riječ debakl, rekli smo da Maltežani imaju tri ili četiri sasvim dobra igrača, vidjeli smo to i večeras. Bilo je događanja oko kluba kakva naruše atmosferu, ali prave ekipe, prave momčadi to preborode. Sad se moramo usmjeriti na HNL i krenuti dalje.

Smatra li se odgovornim za ovaj neočekivan poraz i ispadanje iz Europe?

- Ne bježim od toga, odgovornost je ta da smo kroz ovaj tjedan odlučili podijeliti ekipe da razdijelimo opterećenje. Gziru nismo podcijenili nijednom rečenicom. Taj dio ne stoji, a moja je odgovornost najveća.

Hoće li Oreščanin dati ostavku?

- O tome ću u mirnijoj atmosferi razgovarati ovih dana s upravom, zaključio je.