Neočekivani poraz Ćorića na startu Umaga

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u četvrtfinale na 30. izdanju ATP turnira u Umagu nakon što je u susretu drugoga kola izgubio od Talijana Salvatorea Carusa sa 2:6, 6:3, 1:6.

Ćorić je kao drugi nositelj bio slobodan u prvom kolu, dok je talijanski tenisač nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, u prvom kolu sa 7:5, 6:0 svladao Francuza Corentina Mouteta.

Ćoriću je to bio prvi nastup nakon otkazivanja Wimbledona zbog ozljede leđa koju je zadobio na turniru u Halleu. Nažalost, i posljednji ove godine u Umagu, što nije ni čudno nakon čak 51 neforsirane pogreške, naspram Talijanovih 30.

Mladi hrvatski tenisač vrlo je loše ušao u meč. Caruso, koji se nalazi na 125. mjestu ATP ljestvice, je već u prvom gemu načinio break, a zatim još jednom oduzeo servis našem tenisaču i poveo s 4:0. Ćorić je crnu seriju prekinuo smanjivši na 4:1, ali nije uspio nadoknaditi dva izgubljena servisa i prvi set je nakon pola sata igre otišao na stranu 26-godišnjeg Talijana.

Ćorić je u prvom setu imao svega 35 posto realizacije prvog servis, tri dvostruke pogreške i 15 neprisiljenih pogrešaka.

Otvaranje drugog seta donijelo je daleko bolju Ćorićevu igru. Borna je odmah poveo 2:0 uz break, ali je Caruso vratio izgubljeni servis izjednačivši na 2:2. No, Ćorić je potom dobio tri gema u nizu, poveo 5:2 i zatim mirno priveo set kraju izjednačivši na 1:1.

Nažalost, prvi hrvatski reket je u trećem setu upao u novu krizu. Caruso je uz jedan oduzeti servis poveo sa 3:0, a pri rezultatu 4:1 Talijan je još jednom oduzeo Ćorićev servis stigavši do velikih 5:1, a potom sigurno servirao za 6:1. Ovo mu je najveća pobjeda karijere i prvi četvrtfinale na ATP razini.

Ćorić. je do sada u Umagu nastupio četiri puta, a najbolji rezultat su mu četvrtfinala 2014. i 2015.