[HTV 2] Ćorić protiv Carusa testira spremnost

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić nastup na 30. izdanju ATP turnira u Umagu otvorit će dvobojem protiv Talijana Salvatorea Carusa u osmini finala.

Prijenos njihovog meča moći ćete pratiti od 20.10 na Drugom programu HTV-a, a emisija počinje u 19.55.

Borna Ćorić je kao drugi nositelj bio slobodan u prvom kolu, dok je talijanski tenisač nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, u prvom kolu sa 7:5, 6:0 svladao Francuza Corentina Mouteta.

Ćoriću će to biti prvi nastup nakon otkazivanja Wimbledona zbog ozljede leđa koju je zadobio na turniru u Halleu. Srećom, bila je to lakša ozljeda, a sam Ćorić u Umagu je  najavio kako se nada da će biti potpuno spreman.

Ćorić za HRT o Wimbledonu i ambicijama u Umagu

Osim Borne Ćorića, danas je u osmini finala nastupio još jedan hrvatski predstavnik. Nakon što je u 1. kolu u dvoboju protiv argentinskog kvalifikanta Marca Trungellitija stigao do prve pobjede u karijeri na ATP turnirima, Nino Serdarušić je u osmini finala poražen od Argentinca Facunda Bagnisa, koji je u 1. kolu preokrenuo zaostatak protiv Slovaka Martina Kližana.

Za prolazak među osam najboljih borit će se i Slovenac Aljaž Bedene protiv Talijana Janika Sinnera te Rus Andrej Rubljov protiv Srbina Dušana Lajovića.