HNS s dvije knjige ovjekovječio ljeto 2018.

Kako bi obilježio osvajanje drugog mjesta na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, što je najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa,  Hrvatski nogometni savez (HNS) izdao je dvije knjige - "Beskrajni dan" i "Ljeto najljepših snova".

"Beskrajni dan" pretežito je fotografsko izdanje čija je tema doček srebrnih "Vatrenih" u Zagrebu, a svrhu ove monografije u uvodnom tekstu opisuje predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji knjigu naziva "vječitim dokumentom jednog izuzetnog rezultatskog uspjeha, ali i zajedništva i združenosti nogometa s narodom".

Brojne fotografije popraćene su kratkim tekstovima hrvatskih reprezentativaca i izbornika Zlatka Dalića, koji opisuju veličanstveni doček u Zagrebu iz perspektive onih kojima je on priređen. Fotografski urednik "Beskrajnog dana" te autor brojnih fotografija u samoj knjizi jest HNS-ov fotograf Drago Sopta, dok je nakladnik knjige Hrvatski nogometni savez.

Knjiga "Ljeto najljepših snova" duža je kronika mukotrpnog puta do srebrne medalje, s naglaskom ne samo na doček, već i na sve ono što mu je prethodilo.
Priča počinje s dolaskom Zlatka Dalića na klupu "Vatrenih" u trenutku kada se polazak za Rusiju činio sasvim upitnim te prati Dalića i hrvatske reprezentativce sve do brojnih dočeka koji su im organizirani diljem Hrvatske.

Nakladnik knjige ponovo je Hrvatski nogometni savez, a "Ljeto najljepših snova" s "Beskrajnim danom" također dijeli i urednika fotografije Dragu Soptu.

Obje knjige su dvojezične te su svi tekstovi dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku kako bi se i međunarodna publika mogla upoznati s velikim ponosom i veseljem koje su hrvatski reprezentativci priuštili svim hrvatskim navijačima.