SK, veslanje: Sinkovići uvjerljivo u polufinale, Martin u četvrtfinalu

Braća Valent i Martin Sinković uvjerljivom su pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s vremenom 6:46.400 minuta, izborili mjesto u subotnjem polufinalu dvojaca bez na trećem natjecanju Svjetskog kupa u veslanju, koje se održava u Rotterdamu, dok je četvrtfinale u samcu izborio Damir Martin.

Program kvalifikacijskih utrka u Rotterdamu trebao je započeti još u devet sati ujutro, ali su zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta organizatori morali pomaknuti start na 14 sati. Zanimljivo, veslači su kvalifikacije odradili 'na kronometar'.

Svi su veslali u prvoj stazi, a startali su svakih 30 sekundi jedni iza drugih.
Martin je osvojio prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s rezultatom 7:23.030 što je bilo ukupno sedmo vrijeme kvalifikacija. Najbolji rezultat ostvario je Norvežanin Kjetil Borch koji je pobijedio u drugoj skupini s rezultatom 7:07.540.

Luka Radonjić u lakom samcu nije se uspio probiti u polufinale, već će novu priliku potražiti u repesažu. Radonjić je u svojoj skupini bio posljednji, četvrti s rezultatom 7:41.470, a za polufinale je trebalo veslati pet sekundi brže.

Nisu uspjele niti Bruna Milinović, Marcela Milošević te Ivana i Josipa Jurković. U ženskom četvercu su zauzele posljednje, šesto mjesto u skupini i nisu uspjele izboriti direktan plasman u finale, već će novu priliku tražiti u repesažu. Djevojke su imale rezultat 7:17.890, a za plasman u finale trebalo je veslati 23 sekunde brže.

U ranijem dijelu programa braća Valent i Martin Sinković uvjerljivom su pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s vremenom 6:46.400 minuta, izborili mjesto u subotnjem polufinalu dvojaca bez kormilara.

Povratak je to braće Sinković na natjecanja Svjetskog kupa nakon što su zbog Valentove ozljede leđa propustili drugu regatu održanu u lipnju u poljskom Poznanju. U Rotterdamu će europski prvaci loviti prvu ovosezonsku pobjedu u Svjetskom kupu, jer su u svibnju u bugarskom Plovdivu osvojili drugo mjesto iza srpskog dvojca.

Sestre Žana i Izabela Krakić zauzele su posljednje, peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini u konkurenciji ženskih dvojaca bez s vremenom 8:06.980 i novi priliku će tražiti u repesažu.