Dodig za HRT: Polufinale u miksu vratilo mi je osmijeh na lice

Hrvatski specijalist za parove Ivan Dodig u četvrtak je imao dvostruki program u Wimbledonu. Sa Slovakom Filipom Polašekom nije uspio ući u finale muških parova, no nakon toga je osigurao polufinale u mješovitim parovima s tajvanskom tenisačicom Latishom Chan.

Bolji od Dodiga i Polašeka bili su Francuzi Nicolas Mahut i Edouard Roger-Vasselin s 2-6, 6-7 (7), 6-7 (2).

- Jako dobar i zanimljiv meč, na visokom nivou, u kojem su nijanse odlučivale. Francuzi su odigrali bez greške. Možda su se malo bolje snašli u tie-breaku, u nekim situacijama nismo imali ni sreće. Mahut je bio posebno inspiriran, danas je odigrao savršeno, rekao je Dodig za HRT.

Dodigu i Polašeku to je bio tek drugi turnir na kojem su igrali zajedno. U tjednu prije Wimbledona su nastupili u Antalyji gdje su stigli do finala.

- Prošlu sam se godinu tražio i ja, ali i partnere. U parovima je najvažnija ta kemija, da je dobar timski duh i dobra atmosfera. Filip i ja smo odmah kliknuli, što se vidjelo na terenu. Nadam se da ćemo nastaviti igrati zajedno.

Dodig i Chan, inače dvostruki osvajači Roland Garrosa, u susretu četvrtfinala pobijedili su britansku kombinaciju Eden Silvu i Evana Hoyta sa 7-5, 7-6 (5). Danas oko 18 sati igraju za finale protiv Nizozemca Wesleyja Koolhofa i Čehinje Kvete Peschke.

- Polufinale u miksu vratilo mi je osmijeh na lice. Latisha i ja nastavljamo pobjednički niz iz Roland Garrosa. Pokazali smo da znamo kako osvojiti Grand Slam, bila bi velika stvar osvojiti i Wimbledon.