Kup nacija: Alžir nakon drame u polufinalu

Nogometna reprezentacija Alžira izborila je plasman u polufinale afričkog Kupa nacija koji se održava u Egiptu nakon što je u susretu četvrtfinala boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Obalu Bjelokosti sa 4-3.

Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 1-1, a kako nakon dodatnih 30 minuta više nije bilo golova pitanje pobjednika je razriješeno izvođenjem jedanaesteraca.

Alžir je i u 90 minuta bio bliži pobjedi. Poveo je u 20. minuti golom Sofianea Feghoulija, a u 48. minuti je imao i kazneni udarac, no Baghdad Bounedjah je pogodio vratnicu. Isti je igrač i u 66. minuti imao zicer kada je izašao sam ispred suparničkog vratara, ali je bio neprecizan.

Obala Bjelokosti je izjednačila u 62. minuti golom Jonathana Kodjia.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca alžirski nogometaši su zabili četiri, a njihovi suparnici tri gola. Kod Alžira neprecizan je bio Mohamed Belaili, dok su kod Obale Bjelokosti promašili Wilfried Bony i Serso Die.

Alžir će u svom prvom polufinalu nakon 2010. kada je izgubio od Egipta, igrati protiv Nigerije. Alžir je do sada samo jednom osvojio afrički naslov, 1990. godine kada je i organizirao prvenstvo.

U posljednjem susretu četvrtfinala sastaju se Madagaskar i Tunis, a pobjednik će u polufinalu igrati protiv Senegala.

AFRIČKI KUP NACIJA ZA NOGOMETAŠE

ČETVRTFINALE
O. Bjelokosti - Alžir 3-4 11m (Kodjia 62 / Feghouli 20)
Madagaskar - Tunis (21.00)

Srijeda, 10. srpnja:
Senegal - Benin 1-0 (Gueye 69)
Nigerija - Južna Afrika 2-1 (Chukwueze 27, Troost-Ekong 89 / Zungu 71)

POLUFINALE - 14. srpnja
Alžir - Nigerija
Madagaskar/Tunis - Senegal