NBA: Leonard s Clippersima potpisao trogodišnji ugovor

Najkorisniji igrač ovogodišnjeg NBA finala Kawhi Leonard, nakon osvajanja naslova s Toronto Raptorsima, odlučio je karijeru nastaviti u Los Angeles Clippersima, s kojima je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 103,1 milijun dolara, s opcijom odlaska nakon dvije sezone, objavili su američki mediji.

Prve vijesti u kojima je objavljeno da će Leonard nastaviti karijeru u Clippersima, koji su na njegovu u razmjeni igrača doveli i Paula Georgea iz Oklahoma City Thundera, navodile su da će bivši igrač San Antonija i Toronta potpisati četverogodišnji ugovor vrijedan 142 milijuna dolara.

No, Leonard se odlučio za opciju koja ga veže uz Georgea, jer i njegov ugovor prenesen iz OKC-a vrijedi do 2022. godine, ali s opcijom da već 2021. godine bude slobodan igrač.

Ako se oba igrača odluče za opciju izlaska na tržište za dvije godine, Los Angeles Clippersi će im moći ponuditi maksimalne ugovore: za Leonarda četverogodišnji vrijedan 196 milijuna, a Georgeu petogodišnji vrijedan 254 milijuna, izračunali su novinari ESPN-a.