HRS na dvije sezone oslobodio klubove od plaćanja kotizacije

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza odlučio je osloboditi klubove od plaćanja kotizacija za natjecanje u sljedeće dvije sezone.

Kao što je i najavio predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac na Izbornoj skupštini u Zadru, ta odluka donesena je zbog sve teže financijske situacije klubova. "Besplatno" će nastupati klubovi u svim natjecanjima pod okriljem Saveza: Premijer liga, Prva liga rukometašica, Prve muške lige, sve Druge lige rukometašica i rukometaša, Prve kadetske i mlađe kadetske lige djevojčica i dječaka, te liga djevojčica A).

- Naš je cilj da svi klubovi koji počnu i završe natjecanje, a ne da nam se događa da netko odustane na pola sezone. Svjesni smo teškoća u kojima se klubovi nalaze. Mi ćemo u HRS-u pronaći način da manjak novca koji je trebao doći od kotizacija u blagajnu Saveza, uštedimo na drugim mjestima, i  održimo visoki nivo praćenja natjecanja kao i do sada. To je jako veliki i ozbiljan izdatak za Savez, ali drugog rješenja jednostavno nema. Ligaška natjecanja su nam najvažnija, jer bez njih nema razvoja, posebno mladih igrača i rukometa u cjelini, rekao je Grahovac.