Nadal: Mislim da sam danas u tenisu ipak nešto više od Barty

Španjolac Rafael Nadal uvjerljivom je pobjedom u tri seta protiv Portugalca Joaoa Souse izborio četvrtfinale Wimbledona za sat i 46 minuta igre na centralnom terenu.

U isto vrijeme kad je Nadal počinjao meč, na terenu broj 2, svoj susret je završavala prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty. Amerikanka Alison Riske svladala je Barty 3:6, 6:2, 6:3 nakon sat i 39 minuta igre i izbacila s turnira aktualnu osvajačicu Roland Garrosa.

Nadal je dobio pitanje na konferenciji za novinare o tome kako komentira odluku organizatora da su njegov jednosmjerni meč stavili na centralni teren, a prvu tenisačicu svijeta na teren broj 2.

- Ne možemo predvidjeti budućnost, odgovorio je Nadal nakon čega je novinar još jednom ponovio kako je Barty ipak prva tenisačica svijeta.

- Ja sam broj 2 na svijetu, osvojio sam 18 Grand Slamova. Neću odgovoriti s ni da ni ne. Organizatori su tako odlučili, vi stavljate Barty ispred mene. Ali obje odluke su dobre, ali u svijetu tenisa danas, iskreno, mislim da sam nešto više od Barty. Iako je ona prva tenisačica na svijetu, iako je osvojila Roland Garros i igra sjajno, ne možemo svaki dan diskutirati o tome. Organizatori su tako odlučili, Đoković je danas igrao na terenu broj 1, svaki dan se donose različite odluke, tako je bilo danas, a i sada igraju djevojke na centralnom terenu, objasnio je Nadal svoj odgovor.