Hajduk na Malti započinje europsko putovanje

Nogometaše Hajduka danas u 18 sati očekuje prva utakmica 1. pretkola Europske lige protiv malteške Gzire United.

Bijeli su na Maltu stigli u nedjelju u večernjim satima, a jučer su odradili i službeni trening. 

- Upoznajemo se s uvjetima ovdje, vrućina i igralište. Igrači su spremni za utakmicu. Dolazi nam prerano, jer smo tek nepunih mjesec dana u pripremama, ali smo ovu utakmicu uračunavali u to. Ne podcjenjujemo protivnika, to je sigurno, vidim to kroz razgovor s igračima, rekao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Put Malte krenulo je 18 igrača Tomislav Duka, Borja López, Hamza Barry, Darko Nejašmić, Ádám Gyurcsó, Stefan Simić, Oleksandr Svatok, Dino Beširović, Ivan Delić, Jairo, Anthony Kalik, Stanko Jurić, Ivan Dolček, Domagoj Bradarić, Ardian Ismajli, Marin Ljubić, Francesco Tahiraj i Bassel Jradi.

Hajduk će biti bez kapetana Josipa Juranovića, Mije Caktaša i Josipa Posavca koji je dobio duži odmor na U-21 Europskog prvenstva.

Pripreme Bijelih trajale su ukupno 29 dana. Prvi dio priprema odrađen je na Poljudu, dok se drugi dio trenažnog procesa radilo na Pohorju. Odigrali su hajdukovci ukupno pet prijateljskih susreta u pripremnom razdoblju (Solin, Krilja Sovjetov, Aluminij, Slask Wroclaw i Zarja), a momčadi su se u međuvremenu priključila dvojica igrača, stoper Stefan Simić i lijevi bek Ivan Dolček.