Wimbledon: Škugor protiv Mektića za četvrtfinale mješovitih parova

Hrvatski Davis Cup reprezentativci Nikola Mektić i Franko Škugor, koji su u osmini finala završili svoj wimbledonski put u konkurenciji muških parova, borit će se jedan protiv drugoga za mjesto u četvrtfinalu mješovitih parova, nakon što su obojica bili uspješni u 2. kolu sa svojim partnericama.

Mektić i Poljakinja Alicja Rosolska postavljeni su za 6. nositelje, a u 2. kolu su nadigrali Japanku Shuko Aoyamu i Indonežanina Cristophera Rungkata sa 7:5, 6:4.

Škugor i Rumunjka Raluca-Ioana Olaru su protiv sebe imali Venus Williams i Francesa Tiafoea te lakoćom nadigrali američki par sa 6:3, 6:1.

Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan nastavili su pobjednički niz na Grand Slam turnirima započet obranom naslov u Roland Garrosu. Sa 6:3, 6:2 dvostruki pariški pobjednici nadigrali su tajvanski par Su-Wei Hsieh - Cheng-Peng Hsieh.

Dodiga i Chan u osmini finala čekaju Slovenka Andreja Klepač i Ivanov bivši partner u muškim parovima Francuz Edouard Roger-Vasselin.

Pavića i Dabrowski zaustavio mrak

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Mate Pavić i kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski bili su na pragu plasmana u osminu finala u konkurenciji mješovitih parova, ali su ih u tome zajednički spriječili mrak, Bethanie Mattek-Sands i Jamie Murray.

Naime, Splićanin i njegova partnerica imali su vodstvo 6:4, 3:6, 4:1, ali je američko-britanska kombinacija vratila 'break' zaostatka i smanjila zaostatak na 3-4 u odlučujućem setu.

Tada su iz vodstva turnira odlučili da će zbog loše vidljivosti biti odigran još samo jedan gem, jer pravila nalažu da se u slučaju mraka meč prekida na parnom broju odigranih gemova u setu. No, oba su para protestirala i odbila nastaviti meč, s obzirom na to da bi za odluku o pobjedniku bilo potrebno odigrati najmanje dva gema.

Tako je prekid nastupio pri vodstvu Pavića i Dabrowski 4-3 u odlučujućem setu, uz servis američko-britanskog para.