Conte najavio novu Perišićevu ulogu i poslao poruku igračima

Antonio Conte održao je prvu službenu konferenciju za novinare kao trener Intera. Iskusni talijanski stručnjak preuzeo je Nerazzurri, a naglasio je kako je ta odluka bila laka.

- Imamo istu viziju, dijelimo ambiciju i želju da stvorimo nešto važno, ali čeka nas dugo i teško putovanje, rekao je Conte.

Bivši talijanski izbornik dobio je pitanje i o mogućoj novoj roli za našeg reprezentativca Ivana Perišića, koji bi mogao igrati povučenije na lijevoj strani, slično kao što je Jose Mourinho koristio Samuela Eto'oa u svoje vrijeme u Interu.


- Bio je napadač i ne bih ga uspoređivao s Perišićem. Međutim, podsjetio bih da se on žrtvovao za klub i borio za Inter i želim da moji igrači to isto rade. Eto’o je dijelio ideju zajedništva, žrtvovanja za veće dobro. Mislim da će tako i Perišić. Težim igračima koji misle ‘mi’, a ne ‘ja’. Ako netko nije spreman za to možemo krenuti dalje i oprostiti se, rekao je 49-godišnji stručnjak.

- Puno puta tijekom karijere započinjao sam voditi momčad s jednom taktičkom idejom, ali onda sam je mijenjao kada sam shvatio da bi druga bila bolja. Gledajući aktualnu momčad Intera, ističe se snaga u obrani, tako da bi bilo logično započeti sezonu s trojicom otraga. Vidjet ćemo kako će to izgledati, dodao je Conte za kraj.