Ivanišević: Novakov poziv je kao da te zove Real Madrid

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković pobjedom 6:3, 7:5, 6:3 protiv Philippa Kohlschreibera u prvom kolu Wimbledona krenuo je u obranu naslova.

Ovo je bio prvi meč srpskog tenisača u kojemu ga je s njegove lože pratio jedan od njegovih novih trenera - proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević.


Još nije poznato hoće li suradnja Ivaniševića i Đokovića biti dugoročna, a glavni Đokovićev trener i dalje ostaje Marijan Vajda. Ivanišević je kao trener ranije vodio Marina Čilića, Tomaša Berdycha i Milosa Raonica.

- I prije nego što me pozvao Novak Đoković bio mi je prvi favorit za osvajanje Wimbledona,  uz Rogera Federera. Naravno, sada ostajem pri tome, Novak je lanjski pobjednik, u dobroj je formi, igra odlično i vjerujem da će iz meča u meč biti sve bolji, rekao je Ivanišević.

- Sve je ovo došlo na brzinu, ja sam već imao puno planova, neke sam pomaknuo jer kad vas zove Novak Đoković to je kao da vas zove Real Madrid. Teško je reći "ne", ali bilo je tu previše stvari da bi ih sve mogao pomaknuti. Neke jesam, ali sve ne mogu, pa ću ostati u Londonu prvi tjedan. Nema veze, on je veliki profesionalac, nadam se ću ovdje odgledati tri meča. Da, bit će teško otići, ali ja se nadam da nećemo stati na ovome, već da će ova suradnja potrajati. Ali to ćemo još vidjeti i dogovoriti se. Idemo pomalo, pa ćemo popričati i odlučiti što dalje. No, u svakom slučaju ovaj tjedan ću pamtiti u svojoj trenerskoj karijeri, uživam u svakoj minuti i satu, uopće ne razmišljam o tome kada ću napustiti London. Već samo o tome kada će doći novi trening ili novi meč, dodao je.


Đoković će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Denisa Kudle koji je u tri seta (6:4, 6:1, 6:3) bio bolji od Tunižanina Maleka Jazirija.