NBA: Darren Collison završio karijeru iz vjerskih razloga

Suigrač hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića u Indiana Pacersima u posljednje dvije sezone, branič Darren Collison objavio je kako završava svoju NBA karijeru u dobi od samo 31 godine i to iz vjerskih razloga.

-
Iako još uvijek volim košarku, znam da postoji nešto važnije, a to su moja obitelj i moja vjera. Ja sam Jehovin svjedok i moja vjera mi znači sve. Toliko sam radosti dobio kroz volonterski rad i pomaganje drugima da je to nemjerljivo. Stoga sam odlučio više ne igrati u NBA ligi, objavio je Collison.

Collison je prošle sezone bio standardni član početne petorke Pacersa te je prosječno postizao 11.2 koševa uz 6.0  asistencija.

U NBA ligu Collison je stigao 2009. godine kada su ga kao 21. na "draftu" izabrali tadašnji New Orleans Hornetsi kojima je proveo prvu sezonu. Uslijedilo je prvo dvogodišnje razdoblje u Indiani, a potom je još igrao za Dallas Maverickse (2012-13), Los Angeles Clipperse (2013-14) i Sacramento Kingse (2014-17) prije povratka u Indianu.

Ukupno je odigrao 708 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu uz prosjek od 12.5 koševa, 5.6 asistencija i 3.2 skoka.