Europske igre: Filipi poražen u polufinalu

Hrvatski boksač Toni Filipi (BK Gladijator) poražen je u polufinalu Europskih igara u Minsku koje su ujedno i Europsko prvenstvo.

U kategoriji do 91 kilograma bolji je bio Rus Muslim Gadzhimagomedov nakon jednoglasne odluke sudaca. Filipi je uoči polufinala odradio čak tri meča, najprije je svladao Bošnjaka, zatim Brownea te Hamorija, no protiv nezgodnog Rusa nije uspio slaviti.

Zadranin je tako osvojio broncu, kao i Marko Milun koji se u ranijem meču nije uspio plasirati u finale u kategoriji preko 91 kilograma.

Za 23-godišnjeg Filipija, člana zagrebačkog Boksačkog kluba "Gladijator" bronca s Europskih igara znači nastavak osvajanja medalja na velikim natjecanjima, nakon bronce sa svjetskog juniorskog prvenstva 2014. te srebara sa europskog juniorskog prvenstva, europskog prvenstva za boksače do 22 godine i Olimpijskih igara mladih.

Hrvatski sportaši su tako u Minsku dosada osvojili šest odličja, zlato Lucije Babić u sambu te bronce Barbare Matić u judu, Tomislava Pucara u stolnom tenisu, Marija Vavre u streličarstvu te Filipija i Miluna u boksu.