Hrvatska protiv Srbije i Crne Gore na Europskom prvenstvu

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u skupini A na Europskom prvenstvu koje će se igrati od 9. do 26. siječnja 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Protivnici Hrvatskoj bit će Bjelorusija, Crna Gora i Srbija.

Momčad Line Červara nalazila se u prvom potu te je bila jedan od šest nositelja na ždrijebu, a ranije je odlučeno da će igrati u skupini A u Grazu. To je bila želja Hrvatskog rukometnog saveza.


Iz šest skupina, po dvije će proći dalje gdje nastati dvije nove grupe s po šest reprezentacija, a onda će iz te dvije skupine dvije prvoplasirane izboriti polufinale.

U slučaju da Hrvatska izbori nastavak natjecanja, u drugom će krugu po skupinama igrati u Beču protiv dviju prvoplasiranih reprezentacija iz skupine B u kojoj se nalaze Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija i Ukrajina i skupine C u kojoj su Španjolska, Njemačka, Latvija i Nizozemska.

Završnica, oba polufinala i finale, igrat će se u Stockholmu.

Hrvatski rukometaši na posljednjem su EP igranom u našoj zemlji u siječnju 2018. godine zauzeli peto mjesto. Naslov je osvojila Španjolska koja je u finalu svladala Švedsku, dok je bronca pripala Francuskoj.

Dosada je Hrvatska osvojila pet odličja na europskim prvenstvima, dva srebra (2008. u Norveškoj i 2010. u Austriji) i tri bronce (1994. u Portugalu, 2012. u Srbiji i 2016. u Poljskoj).

ŽDRIJEB SKUPINA EP-a,
Skupina A (Graz):
HRVATSKA
Bjelorusija
Crna Gora
Srbija
Skupina B (Beč):
Češka
Sjeverna Makedonija
Austrija
Ukrajina
Skupina C (Trondheim):
Španjolska
Njemačka
Latvija
Nizozemska
Skupina D (Trondheim):
Francuska
Norveška
Portugal
Bosna i Hercegovina
Skupina E (Malmo):
Danska
Mađarska
Island
Rusija
Skupina F (Goteborg):
Švedska
Slovenija
Švicarska
Poljska