Rezultat karijere Tonija Filipija, najmanje bronca iz Minska

Još jedna briljantna pobjeda i najveći rezultat do sada u seniorskoj karijeri 23-godišnjeg zadarskog teškaša Tonija Filipija (Bk Gladijator) na EP u Minsku. Prvak Hrvatske u četvrtfinalu je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Adama Hamorija te je tako osigurao najmanje broncu.

- Što da kažem, presretan sam, zbog ovakvih stvari i ovih trenutaka koje sada proživljavam sam se i počeo baviti boksom. Međutim, još nisam završio ono što mi je želja a to je otići do kraja. Medalja jest osvojena brončanog sjaja, idemo sada pokušati osigurati borbu i za onu najsjajniju, zlatnu.

Meč s Hamorijem.

- Očekivano težak i neizvjestan meč je bio. Hamori je izvrstan boksač a  to je i pokazao u ringu. Bio je treći nositelj na turniru ali ovog puta ja sam bio bolji i to me čini posebno veselim. Zahvalio bi se i cijelom mom timu, posebno trenerima Kadiću i Zubčiću te navijačima. Itekako sam čuo njihovo navijanje, to mi je puno značilo, hvala im još jednom.

Za prolazak u finale u petak se bori s Rusom Muslimom Gadzhimagomedovom, koji je jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od Talijana Aziza Mouhiidinea.

- Ruska škola boksa, Gadzhimagomedov, drugi nositelj prvenstva. Deklasirao je Aziza, jako opasan, izvrstan boksač. Jedno je sigurno, ja sam pun samopouzdanja, vjerujem u sebu i sve ću napraviti da se plasiram u finale. Nikome ne priznajem da je bolji, ring je jedino mjerilo toga, na kraju će Saljanin, Filipi.

Ovo je druga medalja s Europskih igara za obitelj Filipi. Na prvim Igrama u Bakuu 2015. godine broncu je osvojio njegov brat Josip Bepo Filipi, također u teškoj kategoriji.

Ovo je druga medalja s Europskih igara za obitelj Filipi, na prvim Igrama u Bakuu 2015. godine broncu je osvojio njegov brat Josip Bepo Filipi, također u teškoj kategoriji.


Ovo je druga medalja s Europskih igara za obitelj Filipi, na prvim Igrama u Bakuu 2015. godine broncu je osvojio njegov brat Josip Bepo Filipi, također u teškoj kategoriji.