Toma Bašić: Ne znam zašto nisam igrao

Hrvatska U-21 reprezentacija sinoć je remijem s Engleskom završila svoj nastup na Europskom prvenstvu. Izabranici Nenada Gračana u tri su utakmice upisali dva poraza i jedan remi.

Izbornik je u posljednjoj utakmici malo izmiješao sastav, no ponovno nije ni minute zaigrao Toma Bašić, vezni igrač Bordeauxa.

- Pošto sam cijeli turnir odgledao s klupe, mogu reći da smo imali pristup kao zadnje dvije utakmice da bi bilo puno bolje. Meni je žao što nisam mogao pridonijeti ekipi, no poštujemo odluku trenera, rekao je Bašić nakon utakmice.

- Idemo sad svi svojim klubovima, isto mi je žao i zbog Bistrovića i Šempera, kao treći golman, da nismo osjetili kako je to igrati na Europskom prvenstvu, dodao je Bašić.

- Ne želimo praviti dramu, želim se nametnuti za A reprezentaciju, igram u Ligi petica, jednoj od najjačoj ligi petica. Imam tamo nešto pokazati, izjavio je Bašić koji ne zna zašto nije dobio ni minute na Europskom prvenstvu.

- Ne znam zašto nisam igrao, igrao sam protiv Danske (op.a. pripremna utakmica), dao sam sve od sebe, ne znam dal' mi je izbornik nešto tu zamjerio, ne bih ulazio u to. Dao sam odlučujući gol, igrač sam koji bi mogao preokrenuti neke utakmice, iskoristiti neke šanse. Da sam ja igrao protiv Rumunjske, ili netko drugi još...Govorim sad individualno. Kao što sam protiv Danske odlučio, nikad se ne zna. Ali, život ide dalje, ovo je samo škola. Probat ću izvući najbolje iz ovoga, zaključio je.