Gold Cup: Meksiko i Kanada u četvrtfinalu

Kanada i Meksiko su se sinoć plasirali u četvrtfinale Gold Cupa zahvaljujući pobjedama nad Kubom i Martinikom.

Obje su utakmice igrane u Charlottei, Kanada je s visokih 7-0 svladala Kubu, a Meksiko je s 3-2 slavio protiv Martinika.

Najzaslužniji za ovako visoku pobjedu Kanade su bili Lucas Cavallini i Jonathan David koji su upisali svaki po hat-trick. David je doveo Kanadu u vodstvo u četvrtoj minuti, a Cavallini je svoj prvi gol zabio u 21. minuti susreta. Drugi Cavallinijev gol pao je u 43. minuti, a treći dvije minute poslije. U 50. minuti na 4-0 povećava J. Hoilett. David postiže svoj drugi gol na utakmici u 71. minuti, a treći u 77.

Zahvaljujući ovoj visokoj pobjedi koja joj je donijela ključnu gol razliku Kanada je zasjela na prvo mjesto u skupini A s jednakim brojem bodova kao Meksiko.

Sedmerostruki pobjednik Gold Cupa Meksiko je imao teži posao, s 3-2 je svladao Martinik.

Meksiko dolazi u vodstvo u 29. minuti pogotkom Antune, ali se Martinik ne predaje i u 56. minuti Kevin Parsemain izjednačuje. Meksiko nakon toga povećava rezultat pogocima Jimeneza (61) i Navarra (72), ali Martinik nastavlja pritiskati i u 84. minuti Daniel Herelle smanjuje na 3-2. No, do kraja susreta, Martinik nije uspio izjednačiti.