Hasani brončana na Svjetskoj ligi

Alessandra Hasani osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 55 kg na natjecanju Svjetske karate lige Serije A u Montrealu. U dvoboju za treće mjesto svladala je Amerikanku Brandi Robinson sa 4-0.

Hasani je u natjecanju kategorije do 55 kg nizala pobjede sve do polufinala u kojem ju je zaustavila Njemica Jana Bitsch (5-0).

Prije toga, Hasani je slavila protiv Amerikanke Shannon Nishi 8-4, Talijanke Lorene Buse 4-3, te Kineskinje Jiamei Ding 5-3.

Zvonimir Živković u susretu za broncu u teškoj kategoriji (+84 kg) minimalno je izgubio od višestrukog osvajača europskih i svjetskih medalja Iranca Sajada Ganjzadeha s 1-0.

Živković je u 1. kolu bio slobodan, a potom je hrvatski reprezentativac svladao Čileanca Rodriga Rojasa sa 4-2 i na "senshu" ili prvi osvojeni bod i predstavnika Tajlanda Teerawata Kantonga (borba je završila 2-2).

U četvrtfinalu izgubio je od kasnijeg finaliste Turčina Alparslana Yamanoglua 4-0, a u repasažu Živković je pak bio uvjerljiv protiv Meksikanca Victora Daniela Carbajala sa 4-1.

Boran Berak (-67 kg) uspješno je prošao dvije prepreke, a na prvoj natjecanje su završili Ljiljana Pendić (-55 kg) i Hana Živković (+68 kg).

Sudjelovalo je ukupno 659 karatista iz 67 zemalja.