Neočekivani pobjednički povratak Murrayja, Čilić ispao i u paru

Marin Čilić je nakon poraza od Diega Schwartzmana u drugom kolu pojedinačne konkurencije na ATP turniru serije 500 u londonskom Queen's Clubu, završio nastup i u konkurenciji parova u kojoj je nastupio s Ivanom Dodigom, a od hrvatske kombinacije bolji su bili Francuzi Chardy i Martin sa 7:5, 6:4.

Mjesto u četvrtfinalu izborili su Splićanin Mate Pavić i njegov novi partner Brazilac Bruno Soares. U prvom kolu su nadigrali Francuza Lucasa Pouillea i Švicarca Stana Wawrinku s 5:7, 6:3 i 10:5.

U četvrtak se prvi put nakon operacije kuka u službenom meču pojavio i Britanac Andy Murray, koji je za povratak izabrao konkurenciju parova u Queen's Clubu. Nekad najbolji igrač u pojedinačnoj konkurenciji zaigrao je u kombinaciji sa španjolskim veteranom Felicianom Lopezom i izborio mjesto u četvrtfinalu pobjedom 7:6 (5), 6:3 nad prvim nositeljima, Kolumbijcima Cabalom i Farahom.

Murray je zadnji put nastupio na Australian Openu u siječnju, nakon čega je objavio i kraj karijere. No nakon uspješnog oporavka predomislio se i najavio da će uskoro pokušati zaigrati i u pojedinačnoj konkurenciji.