Juventus predstavio Sarrija: Ovo je kruna moje karijere

Juventus je danas predstavio novog trenera - Maurizija Sarrija. Sarri je s torinskom Starom damom potpisao ugovor na tri sezone uz godišnju plaću od šest milijuna eura.

Naglasio je talijanski stručnjak kako mu je iskustvo u Premier ligi bilo sjajno, no da je osjetio da je vrijeme za povratak u Italiju.

- Juventus mi je dao da tu priliku i to je kruna moje karijere. Kad me klub kontaktirao, to nisam još osjetio, tu upornost da me uvjere da sam njihov izbor. Nikad nisam vidio toliko ujedinjenih direktora kako bi dobili jednog trenera, rekao je Sarri.


Talijanski stručnjak se vratio u Italiju nakon samo jedne sezone provedene za kormilom Chelseaja. Usprkos brojnim problemima koje je imao, Sarri je na klupi Chelsea u prvoj sezoni osvojio treće mjesto u prvenstvu, te naslov pobjednika Europske lige.

- Uzbuđen sam zbog Serie A ove sezone, rekao je Sarri, no i izjavio kako je Premier liga miljama ispred talijanske lige što se tiče strukture i organizacije, ali da su oni ispred kad je u pitanju klupska organizacija i taktika.

Govorio je i o treniranju Cristiana Ronalda.

- Trenirao sam brojne velike igrača, ali s njim i ja idem razinu iznad. Iza njega su svi rekordi i volio bih mu pomoći da dođe do još nekog, poručio je Sarri.

Prije odlaska na 'Otok', Sarri je tri sezone vodio Napoli, a tijekom karijere je trenirao i Empoli, Veronu, Perugiju, Pescaru.