Červar: Mladi igrači pokazali su volju i odlučnost

Hrvatski rukometaši u pomlađenom sastavu svladali su Belgiju u zadnjem dvoboju kvalifkacija za EURO 2020., a izbornik Lino Červar zadovoljan je angažmanom svojih igrača.

Rukometaši lako s Belgijom, ždrijeb EP-a 28. lipnja


- Mladi igrači koji manje igraju su pokazali čvrstu volju, energičnost i odlučnost. Naravno da sam zadovoljan i trebam im čestitati, dali su sve od sebe tako da smo ovaj težak ciklus izdržali, rekao je Červar nakon pobjede nad Belgijom.

Strijelce Hrvatske u dvoboju s Belgijom sa po pet pogodaka predvodili su David Mandić i Luka Mrakovčić.

- Za kraj sezone svi smo dobili šansu. Dobro smo odigrali, bili su teški uvjeti, ali što je tu je. Mi smo dali sve od sebe i zasluženo smo pobijedili, rekao je Mandić, dok je Mrakovčić dodao: - Mislim da smo dobro iskoristili priliku. Dobro smo se pripremili za ovaj susret, stisnuli smo obranu i dobro funkcionirali u napadu i to je bio naš recept. Mislim da smo pokazali jednu mušku igru i da smo ostvarili ono po što smo došli u Poreč, a to je pobjeda.

- Dali smo svoj maksimum i nismo podcijenili Belgiju. Za reprezentaciju se uvijek gine i daje se sto posto. Čestitam svima, hvala divnoj publici koja nas je bodrila od prve do zadnje minute, poručio je hrvatski vratar Filip Ivić koji je susret završio s deset obrana.

Ždrijeb skupina održat će se 28. lipnja u Beču, a Hrvatska je jedan od nositelja.