Hrvatska trenirala u San Marinu; Sosa: prva utakmica je ključna

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti odradila je trening u San Marinu gdje će u utorak dvobojem protiv Rumunjske otvoriti nastup na EP-u.

Na U-21 Europskom prvenstvu kojemu su domaćini Italija i San Marino, Hrvatska će nastupiti prvi put nakon dugih 15 godina. Izabranici Nenada Gračana igrat će u skupini C, u kojoj ih osim Rumunjske, čekaju i dvoboji protiv Francuske 21. lipnja te Engleske 24. lipnja.

Među mladim Vatrenima vlada pozitivno ozračje i svi jedva čekaju početak prvenstva.

- Definitivno je prva utakmica uvijek najbitnija, jer kako uđeš u prvu utakmicu, tako većinom ulaziš u turnir. A s obzirom na to da samo prvi u skupini ide dalje, sigurno je da je ta utakmica ključna, pogotovo će nam biti važna zbog druge utakmice, da u nju uđemo puni samopouzdanja. Spremali smo se već dulje vrijeme i mislim da ćemo to dobro odraditi, rekao je mladi hrvatski branič Borna Sosa.

- Nismo zacrtali nikakve posebne ciljeve, osim onoga da u svaku utakmicu uđemo kao da je zadnja. Ne opterećujemo se, idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti, rekao je veznjak Nikola Moro.

Europsko U-21 nogometno prvenstvo moći ćete pratiti na Drugom programu HTV-a.