Velika razmjena u NBA ligi: Davis došao LeBronu u Lakerse

Dugo najavljivana razmjena dogodila se u NBA ligi. Anthony Davis, jedan od najboljih visokih igrača lige, stiže u Los Angeles Lakerse gdje će se pridružiti LeBronu Jamesu.

Davis je već sredinom ove sezone izrazio želju za odlaskom iz New Orleans Pelicansa, a samo dva dana nakon velikog finala NBA lige, ona mu se i ostvarila.

Pelicansi će zauzvrat dobiti Lonza Balla, Josha Harta i Brandona Ingrama uz naredna tri izbora prve runde drafta koje su Lakersi posjedovali. Tu je uključen i ovogodišnji četvrti izbor NBA drafta, donosi ESPN-ov Adrian Wojnarowski.


Lakersi su tako dobili još jednu veliku zvijezdu, a na "salary capu" još imaju prostor za jednog igrača koji bi zahtijevao maksimalnu plaću. Također, zadržali su Kylea Kuzmu kojeg su odbili uključiti u razmjenu.

Pelicansi su, s druge strane, dobili mlade igrače s potencijalom i vrijedne izbore na draftu. Diljem lige momčadi su već izrazile želju za četvrtim izborom kojeg su dobili, a New Orleans ima i svoj prvi "pick" kojim će izabrati Ziona Williamsona, košarkaša s najvećim potencijalom koji se pojavio u Americi posljednjih nekoliko godina.

Anthony Davis na ljeto 2020. godine postaje slobodan igrač, ali je neslužbeno najavio da će s Lakersima potpisati novi ugovor.

Nakon što razmjena postane službena, Lakersi će, osim LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, pod ugovorom imati još samo trojicu igrača - Kylea Kuzmu, Moritza Wagnera i Isaaca Bongu.

James je Davisa dočekao raširenih ruku i najavio nove poteze Lakersa porukom objavljenom na Instagramu: "AD na putu!! Idemo, brate! Tek je počelo".

Špekulira se da bi jedan od igrača koje će Lakersi pokušati dovesti mogao biti Jimmy Butler, koji je ograničeni slobodni igrač i neće prihvatiti opciju još godine ugovora s Philadelphijom za nešto manje od 20 milijuna dolara. Potpisivanjem maksimalnog ugovora Butler bi mogao zaraditi oko 33 milijuna po sezoni.