Červar: Favoriti smo bez obzira na pomlađenu reprezentaciju

Hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju u nedjelju u Poreču očekuje posljednji susret kvalifikacija za EURO 2020.

Hrvatska je već osigurala prvo mjesto u skupini 2, a u posljednjem dvoboju igrat će protiv Belgije. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 18 sati, a prijenos možete pratiti na Drugom programu HTV-a.

Izbornik Lino Červar ističe da su njegovi izabranici favoriti unatoč pomlađenom sastavu. 

- Protiv Belgije igramo s pomlađenom reprezentacijom, stariji su dobili poštedu zbog naporne sezone, ali to je ipak Hrvatska. Mi smo reprezentacija koja ima kontinuitet i sutra ćemo pokazati da smo mi Hrvatska. Mogu zahvaliti Poreču i gradonačelniku Peršuriću koji su nas tako lijepo ugostili. Ono što posebno moram istaknuti je i fantastična organizacija natjecanja mlađih dobnih kategorija. S natjecanja na koja smo odlazili iz Poreča uvijek smo se vraćali s medaljom oko vrata, rekao je izbornik Červar.

Hrvatska je u srijedu pobjedom kod Švicarske (33:28) osigurala prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini, a za  posljednju utakmicu kvalifikacija izbornik Červar odlučio je dati predah četvorici igrača koji su imali iznimno napornu sezonu iza sebe.

Reprezentacija će tako biti bez Domagoja Duvnjaka, Manuela Štrleka, Luke Stepančića i Željka Muse. U međuvremenu reprezentaciji su se priključili Valentino Ravnić i Josip Ereš

- Spremni smo, imali smo sastanak, analizirali smo ih i idemo po pobjedu sutra. Trener nas je upozorio da nema opuštanja, trebamo ozbiljno shvatiti Belgiju. Očekujemo navijače u velikom broju kao što je bilo i prošli put kad smo bili u Poreču, izjavio je David Mandić.


- Pripremili smo se, iako fali nekoliko stožernih igrača, ali mislim da to ima i pozitivnih stvari jer smo priliku dobili mi mlađi. Naravno, mi se želimo pokazati i osigurati mjesto u reprezentaciji, tako da sam siguran da će svatko od nas dati svoj maksimum i da bismo trebali pobijediti. Mislim da će biti ključno da se ne opustimo, da ih ne podcijenimo. Očekujem još više navijača nego u Švicarskoj i da će biti još glasniji, rekao je Marin Šipić.