Gračan: Šunjić će biti u redu, ima snažan karakter

Mladi hrvatski nogometni reprezentativci pobijedili su u Puli Dansku s minimalnih 1:0 u generalnoj probi za odlazak na europsku smotru u Italiji i San Marinu.

- Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom i ponašanjem igrača na terenu. Najvažnije je bilo odraditi dobru utakmicu protiv kvalitetne momčadi, mislim da smo imali više šansi, a dečki će s još više samopouzdanja ići na Europsko prvenstvo, rekao je izbornik Nenad Gračan.

Dojam je pokvarila ozljeda igrača Dinama Ivana Šunjića, koji je u prvom dijelu ozlijedio gležanj. - Mislim da će sa Šunjićem biti sve u redu, dobio je nezgodan udarac, no on ima snažan karakter. Nećemo ni razmišljati na drugi način, dodao je Gračan.

Branič mlade hrvatske reprezentacije Nikola Katić rekao je kako je to bila dosta teška utakmica protiv kvalitetnog suparnika.

- Mislim da smo imali dosta prilika da i ranije odlučimo ovu utakmicu te smatram da smo trebali pobijediti i s većom razlikom. Očekivali smo da će biti teže zbog vrućine, ali dobro smo se osjećali nakon ovog pripremnog ciklusa. Ne želimo sada izlaziti s velikim izjavama i očekivanjima jer nas čeka prilično jaka skupina, ali dat ćemo sve od sebe za što bolji rezultat, odnosno plasman u polufinale, a onda ćemo vidjeti što i koliko možemo.