Paraolimpijci Šandor i Vučić ispunili norme za nastup na SP u Dubaiu

Proteklog vikenda u talijanskom Grossetu održan je 19. Svjetski grand prix paraatletski miting na kojem je u bacanju kugle pobijedio Marijan Presečan s novim državnim rekordom od 6.98 metara, dok je najbolji u bacanju diska bio Velimir Šandor čiji je pobjednički hitac od 18.86 metara za samo osam centimetara kraći od njegova državnog rekorda.

Na natjecanju u Grossetu nastupilo je više od 360 paraatletičara iz 40 zemalja, a među njima i šest paraatletičara i dvije paraatletičarke iz Hrvatske. Bio je to jedan od kvalifikacijskih mitinga za nastup na Svjetskom paraatletskom prvenstvu koje će se u studenom održati u Dubaiu, a na njemu su se mogle ispuniti i norme za nastup na Paraolimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. 

- Postignutim rezultatima u Grossetu Velimir Šandor i Miljenko Vučić, koji je po prvi put nastupio u kategoriji slijepih atletičara u kugli s daljinom od 12.99 metara bio četvrti, osigurali su nastup u Dubajiu, dok su Marijan Presečan i Albin Vidović, koji je bio četvrti u bacanju kugle s hicem od 12.56m, bili blizu ostvarenja kvalifikacijskog kriterija, rekao je  izbornik naše paraatletske reprezentacije Damjan Sedić. Prema njegovim riječima, nekoliko naših sportaša nameću se kao ozbiljni kandidati za visoki plasman na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Dubajiu na kojem se očekuje da će hrvatske boje braniti 12-tak paraatletičarki i paraatletičara.