Portugal zaradio 10.5 milijuna eura, Hrvatskoj pripalo 2.25 milijuna

Osvojivši prvo mjesto u Ligi nacija, nogometna reprezentacija Portugala osvojila je i 10.5 milijuna eura, dok je drugoplasiranoj Nizozemskoj pripalo devet milijuna eura.

Hrvatska je za sudjelovanje u Ligi A zaradila 2.25 milijuna eura.

U najjačem razredu, u kojem je igrala i Hrvatska, svaka je reprezentacija prvotno trebala dobiti po 1.5 milijuna eura, a pobjednik svake od četiri skupina dodatnih 1.5 milijuna. No, UEFA je kocem prošle godine donijela odluku o povećanju nagrada za sve razrede. Tako će svaka od 12 sudionica Lige A, u kojoj su igrali i 'Vatreni', dobiti po 2.25 milijuna eura, a pobjednici skupina (Portugal, Švicarska, Nizozemska i Engleska) dodatnih 2.25 milijuna eura.

Najbolje četiri reprezentacije iz Lige A koje su nastupile na završnom turniru u Portugalu imale su priliku i za dodatnu zaradu. Po 'novim tarifama', konačni pobjednik Lige nacija dobit će još šest milijuna eura, finalist 4,5 milijuna eura, trećeplasirana selekcija ovog natjecanja 3,5 milijuna eura, a četvrtoplasirana momčad prvog izdanja Lige nacija još 2,5 milijuna eura...

Dakle, Portugalci su za osvajanje 1. mjesta zaradili ukupno 10.5 milijuna eura, drugoplasirani Nizozemci 9 milijuna eura, Engleska za treće mjesto osam milijuna eura, a Švicarska kao četvrtoplasirana sedam milijuna eura.