Spursi na ljeto žele dovesti Bojana Bogdanovića!

Peterostruki NBA prvaci San Antonio Spursi žele ovog ljeta u svoje redove dovesti hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića, tvrdi ESPN.

Novinar Bobby Marks, pozivajući se na tri neimenovana izvora, tvrdi da Spursi odlaskom DeMara DeRozana žele rasteretiti "salary cap", jer on ima ugovor na 27 milijuna dolara godišnje, a cilj je Bogdanović. Opcija je i ostanak DeRozana i partnerstvo s Bogdanovićem, no klub iz Teksasa bi morao to nekako "kreativno"  financijski iskombinirati, jer za sljedeću sezonu ima već preko 100 milijuna obaveza, pa mu je preostalo samo devet milijuna do limita od 109 milijuna, a Bogdanović očekuje najmanje dvostruku plaću.

Najbolji hrvatski košarkaš je odigrao najbolju sezonu NBA karijere, prosječno je ostvarivao 18 poena uz šut od 49.7 posto, a 42.5 posto za tricu. Na ljeto je slobodan i očekuje bogati ugovor u sljedećim sezonama. Dosad je zarađivao 10,5 milijuna dolara godišnje, a Spursi bi mu navodno ponudili najmanje 15 milijuna dolara godišnje plaće.

Prošle sezone San Antonio je s 39.2 posto šuta za tricu bio najbolja NBA momčad u toj statističkoj rubrici, a dolazak Bogdanovića još bi dodatno ojačao njohov "forte".  Osim toga, samo DeRozan i LaMarcus Aldridge su postizali 14 ili više poena po utakmici, pa bi hrvatski šuter donio nužno potrebno rasterećenje tom dvojcu.