Gem Set Hrvatska: Čilić i Modrić protiv Pavića i Kramarića

12. lipnja na HRT2 u 18 sati - prijenos

Danas se održava susret sportaša na zagrebačkoj Šalati, veliki humanitarni i sportski spektakl "Gem Set Hrvatska".

Put do pobjednika sigurno neće biti nimalo lagan jer će najveće sportske zvijezde zaigrati tenis u paru s najboljih hrvatskim tenisačima, a ovaj će susret posebno obradovati djecu iz Tordinaca koja će, zahvaljujući njima i brojnim partnerima projekta, napokon dobiti veliko multifunkcionalno igralište.

Igra će se odvijati u četiri skupine, u formatu "super tie-break", a samo prvi par u svakoj grupi nastavlja natjecanje dalje do velike završnice. Nositelji Grupe A su Marin Čilić i Luka Modrić, a u svojoj će skupini zaigrati s još dva zvjezdana para – Lovrom Zovkom i Ivanom Klasnićem te Jelenom Kostanić Tošić i Lovrom Milošem. Nositelji Grupe B su Mate Pavić i Andrej Kramarić, u njihovoj će skupini zaigrati i Mario Mandžukić koji će uskoro saznati svog teniskog partnera te Tena Lukas i Marijo Možnik. Grupu C predvode Ivan Dodig i Dario Šarić, a borit će se protiv Dejana Lovrena čiji se partner još uvijek ne zna te Valenta Sinkovića koji će također ubrzo saznati svog partnera. Za nositelje četvrte Grupe D izvučeni su Ivan Ljubičić i Ivan Perišić, a s njima će igrati Mate Delić i Bojan Bogdanović te Iva Majoli i Mateo Kovačić.

Početak programa predviđen je u 12 sati kad se otvara Tennis Village s organiziranim besplatnim radionicama za djecu pod vodstvom trenera TK Top Spin i hrvatskih teniskih zvijezda. U podne će krenuti i sportske radionice u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Na centralnom teniskom terenu u 14 sati, posjetitelje očekuje teniska poslastica, egzibicijski meč naših proslavljenih tenisača, a u 16 sati započet će turnir i natjecanje u grupama naših proslavljenih sportaša.

Velika završnica, polufinalni i finalni meč, započet će u 18 sati, uz prijenos na Drugom programu HTV-a. Program će završiti dodjelom nagrada, a na Šalati će tijekom dana biti još drugi brojni zabavni sadržaji kao mogućnost upoznavanja i fotografiranja sa svojim sportskim idolima.

Podsjećamo, "Gem Set Hrvatska" je humanitarno i sportsko druženje, a prikupljenim sredstvima izgradit će se multifunkcionalno sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu.