Martić za HRT: Najviše žalim za izgubljenim prvim setom

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije bila jako nezadovoljna nakon poraza u četvrtfinalu Roland Garrosa od Čehinje Markete Vondroušove.

Hrabra Martić bez polufinala Roland Garrosa

- Mislim da sam odigrala dobar meč, bila sam jako blizu, ali ona je danas odigrala stvarno jako dobro. Teško je protiv igračice koja se tako dobro kreće zaraditi svaki poen i danas sam jednostavno ostala par poena kratka, izjavila je Martić u razgovoru za HRT nakon meča s Vondroušovom.

- Najviše žalim za izgubljenim prvim setom, imala sam tri vezane break-lopte, doduše na njen servis, ali svejedno, to je velika šansa. Ne mislim da sam odigrala nešto loše u tom trenutku, ali cijeli tijek meča se u tom trenutku okrenuo. Mislim da je taj dio meča zapravo odlučio pobjednika, dodala je Martić, kojoj je to bio prvi poraz od Čehinje u njihovom petom dvoboju.

- Ona i ja smo imale dosta teških mečeva u prošlosti, tako da sam vjerovala da se mogu vratiti, ali nije lako završiti meč u četvrtfinalu Roland Garrosa tako da sam računala da će i njoj živci proraditi, što se i dogodilo, no na kraju ipak nije bilo dovoljno, rekla je Martić.

- Zadnjih deset dana bilo je jako intenzivno, trebat će mi sigurno neko vrijeme da se slegnu sve emocije, da sagledam cijelu situaciju i napokon počnem uživati u svemu što sam napravila, izjavila je Martić te dodala: Sigurno planiram igrati tenis još barem četiri-pet godina, tako da mislim da su najbolje godine ispred mene.