"Vatreni" na oproštajnoj večeri prof.dr. Borisa Nemeca

Bivši liječnik hrvatske nogometne reprezentacije prof. dr. Boris Nemec, organizirao je u Lovranu oproštajnu večer za hrvatske reprezentativce i stručni stožer.

Na ugodnom druženju u Lovranu, reprezentacija se zahvalila doktoru Nemecu na dugogodišnjem predanom radu te su mu nogometaši i članovi stručnog stožera, uz druge darove, uručili i dres s potpisima svih igrača.

- Profesore, o vašoj stručnosti ne trebam ništa ni govoriti, ali prije svega vam zahvaljujem što ste veliki čovjek i što ste to iz dana u dan pokazivali svih ovih godina prema svakome od nas. Hvala vam i sretno u daljnjem radu, obratio se u ime "Vatrenih" kapetan reprezentacije Luka Modrić.

Nemec je funkciju liječnika reprezentacije obnašao 23 godine, od travnja 1996. godine, te je osvojio i francusku broncu i rusko srebro.

Dobitnik je brojnih priznanja za svoj rad i doprinos medicini i sportu, uključujući i dva odlikovanja predsjednika Republike Hrvatske.

Dao je značajan doprinos radu Fifine Zdravstvene komisije te HNS-ove Zdravstvene komisije, a surađivao je i s mladim hrvatskim reprezentacijama. Svojim zalaganjem za zdravstvenu zaštitu mladih nogometaša te brigom za generacije hrvatskih reprezentativaca zaslužio je da se njegovim brojnim priznanjima pridoda i najviše priznanje HNS-a, Trofej podmlatka.

Na nedavnoj dodijeli nagrada "Trofej nogometaš" u organizaciji Hrvatske udruge nogometni sindikat, Nemec je dobio nagradu "Dobri duh hrvatskog nogometa".

- Ovo nije moja nagrada, nego nagrada za sve moje suradnike koju su sa mnom od 1996. godine radili u reprezentaciji. Prvu utakmicu za "Vatrene" odradio sam na Wembleyju 1996. godine i zahvaljujem se zato Miroslavu Blaževiću što me pozvao, kazao je dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije.