Rakitić na oproštaju od Reyesa: Trebali smo se vidjeti ovih dana

Tisuće ljudi sinoć su se u Sevilli oprostile od Jose Antonija Reyesea, 35-godišnjeg španjolskog nogometaša poginulog u subotu u prometnoj nesreći. Ondje je doputovao i dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić.

Lijes s preminulim Reyesom bio je dovezen na Sanchez Pizjuán, stadion kluba Seville, u pripremljenu kapelicu. Ondje je bio pored slike nogometaša, a brojni nogometni djelatnici i prijatelji donosili su vijence. Među njima i Rakitić koji je igrao s Reyesom u Sevilli od 2012. do 2014. godine.





- Ne možemo vjerovati što se dogodilo. Mislili smo da nije istina. Ostavio nas je šokirane, rekao je 31-godišnji Rakitić okupljenim novinarima.

- Najvažnije je sada misliti na njegovu suprugu, roditelje i djecu. Na sve njegove bližnje, dodao je Rakitić koji je bio kapetan Seville od 2013. do 2014. nakon čega je prešao u Barcelonu.

Reyes je u subotu oko 11.40 sati, vraćajući se s treninga svoje Extremadure, stradao nakon što je njegov automobil sletio s ceste. Još uvijek se istražuje uzrok nesreće u kojoj su stradala i njegova dva bratića. Jedan je poginuo dok se drugi, iako je prvo javljeno da je također smrtno stradao, nalazi u bolnici u teškom stanju.

Istraga upućuje na prekomjernu brzinu prilikom čega je Reyes izgubio kontrolu nad vozilom pa udario u jednu barijeru vezanu za lokalne radove nakon čega je automobil izletio s ceste te se zapalio. Mercedesom Brabus S550 dosegnuo je brzinu od 237 kilometara na sat na mjestu gdje je maksimalna dopuštena brzina bila 120 kilometara na sat, izvijestili su španjolski mediji pozivajući se na policijske izvore. Policija nije službeno potvrdila tu informaciju.

- Nedavno sam razgovarao s Reyesom da se vidimo ovih dana na godišnjem odmoru, kako bi malo bili zajedno. Ovo su doista tužni dani, dodao je.

U kapelicu su došli i nekadašnji Sevillin branič a sada kapetan Real Madrida, Sergio Ramos, a također i predsjednik madridskog kluba Florentino Perez.

- Bio je jedan od rijetkih igrača koji je znao prenijeti veselje kako na terenu tako i izvan njega. Voljeli smo ga u svlačionici zbog igračke kvalitete, ali i zbog te sposobnosti da unese pozitivno ozračje, napomenuo je Rakitić. Smatra kako je ovo veliki gubitak za "simpatizere Seville, španjolski te međunarodni nogomet".





Reyes, koji je nastupao i za Real Madrid, Arsenal, Benficu i Španjolsku, danas će biti pokopan u svom rodnom mjestu Utreri.