Trofej Nogometaš: Modrić sedmi put najbolji, Olmu dvije nagrade

Sedmu godinu zaredom kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić osvojio je Trofej Nogometaš, kao najbolji hrvatski igrač u prošloj sezoni, dok je igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo osvojio dvije nagrade - za najboljeg mladog igrača i najboljeg igrača Prve hrvatske nogometne lige.

Član hrvatskog prvaka i mlade reprezentacije Španjolske nije mogao biti na svečanoj dodjeli priznanja u Opatiji, ali se svima koju su mu dali svoj glas zahvalio u video poruci.

- Žao mi je što večeras nisam mogao biti s vama u Opatiji, ali imam obveze u španjolskoj mladoj reprezentaciji. Stoga, zahvaljujem se svim igračima i trenerima koji su glasali za mene. Znate da je Zagreb moja druga kuća, poručio je Olmo.

Osvajača svih mogućih pojedinačnih priznanja u prošloj godini, nogometaša koji je prekinuo vladavinu Cristiana Ronalda i Lionela Messija nad Zlatnom loptom, nitko nije mogao pobijediti ni u izboru Hrvatske udruge "Nogometni sindikat" (HUNS) pa je rezultat bio isti kao i u proteklih šest godina. Nagrada je ponovno završila u rukama Luke Modrića, iako je sezona Real Madrida bila skromna i bez trofeja.

- Hvala svima koji su glasali za mene, ova nagrada mnogo mi znači jer dolazi od samih igrača i struke. Naravno, najviše hvala mojim reprezentativnim suigračima bez kojih ne bi dobio nijednu individualnu nagradu, rekao je Modrić i najavio da će Real Madrid u sljedećoj sezoni pokazati da je najbolji klub na svijetu.

Nagradu za najbolju nogometašicu osvojila je 26-godišnja Leonarda Balog, igračica ŽNK Split.

Najboljim hrvatskim čuvarom mreže proglašen je vratar Dinama i 'vatrenih' Dominik Livaković.

Dinamo je odnio sve pojedinačne nagrade vezane za natjecanje u Prvoj HNL pa je za najboljeg trenera izabran Nenad Bjelica. I u najboljoj momčadi Prve HNL najbrojniji su bili Dinamovi nogometaši. Izabrana su ih petorica u najboljih 11, trojica iz Rijeka, dvojica iz Hajduka te jedan iz Lokomotive. Najboljih 11 čine: Livaković Kvržić, Theophile-Caterine, Dilaver, Bradarić Ivanušec, Olmo, Pavičić Petković, Puljić, Jairo.

Prvi put je izabran i najbolji igrač Prve hrvatske malonogometne lige (futsal), a nagradu je dobio Duško Martinac, igrač HMNK Vrgorac. Ivan Bebek je prvi put dobio nagradu za najboljeg suca.

Posebna nagrada "Dobri duh hrvatskog nogometa" dodijeljena je dugogodišnjem liječniku hrvatske nogometne reprezentacije Borisu Nemecu.