Iz Barcelone potvrdili dolazak Luke Cindrića

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Cindrić prešao je iz poljskog Kielcea u španjolskog prvaka Barcelonu, rekao je Barcelonin trener Xavi Pascual.

- Da, doveli smo ga, no o tome ćemo govoriti nakon ovog vikenda kada nam prođe Final Four, rekao je Pascual za katalonsku radijsku postaju RAC1, a onda je to ponovio i novinarima u Kölnu.

Ondje će Barcelona u subotu igrati polufinalnu utakmicu Lige prvaka protiv makedonskog Vardara.

Cindrić, 25-godišnji srednji vanjski igrač, ima s Kielceom ugovor do ljeta 2021. Godine, no zatražio je odlazak. U Barceloni na poziciji srednjeg vanjskog igraju islandski igrač Aron Palmarsson i 38-godišnji španjolski igrač Raúl Entrerríos. Entrerríos bi sljedeće sezone trebao završiti igračku karijeru.

Predsjednik poljskog kluba Bertus Servaas prošli je tjedan potvrdio da je Cindrić na korak do odlaska u Barcelonu.

- U svojoj ekipi ne želim imati igrača koji ne želi igrati za Kielce. Pregovori su gotovo završili, rekao je Servaas za internetsku stranicu Stregspiller specijaliziranu za rukomet.

Demantirao je novinske napise prema kojima bi transfer iznosio 4 milijuna eura.

- Da mi je netko za njega ponudio taj iznos, ja bih ga osobno sljedeći dan posjeo na avion. U ovim trenucima, u rukometu, najveći iznosi su od 1,5 milijuna eura do 2 milijuna eura. Sve ostalo je montaža medija, rekao je.