Hrvatska bogatija za dva zlata i broncu

Trećeg dana natjecanja na 19. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne na zagrebačkoj kuglani Grmoščica, nakon nadmetanja u mješovitim parovima hrvatsko kuglanje je bogatije za dva zlata i broncu.

U kategoriji B1 Petra Deša i Stjepan Đunđek su u finalu nakon pripetavanja sa 2-1 pobijedili poljsku kombinaciju Stepnievskai Oziej.
 
U finalu kategorije B2 hrvatska kombinacija Dragana Kovačević i Darko Sarapa je sa 2-0 savladala pjoljski miks Levandovska i Stopierzynski.

Debitantica u reprezentaciji Zagrepčanka Dragana Kovačević nije krila svoje oduševljenje nakon što je osvojila drugo zlato.

- Naravno da sam imala tremu, jer nije lako debitirati pred svojom publikom i na svom terenu. No, kada sam obilježila stazu i čula navijanje iz publike treme je jednostavno nestalo. Posvetila sam se samo jedinom cilju, da što više srušim čunjeva u čemu sam očito uspjela. Valjalo je proliti mnogo znoja kojeg sam ugradila u ova dva zlata, ali isplatilo se. Iza mene su četiri godine napornog rada i odricanja i nitko danas nije sretniji od mene, rekao je Kovačević.

U B3 kategoriji Ruža Markešić i Vedran Dumenčić su sa 2-0 savladali slovensku kombinaciju Marija Fras i Marijan Žalar te tako osvojili broncu.

Hrvatska nakon tri dana nadmetanja ima dva zlata, srebro i broncu. U nedjelju, posljednjeg dana natjecanja na rasporedu su pojedinačna finala u sve tri kategorije oštećenja vida.