Poginuo španjolski nogometaš Jose Antonio Reyes

Bivši španjolski reprezentativac José Antonio Reyes (35) koji je igrao za više europskih nogometnih klubova poginuo je u prometnoj nesreći, objavila je u subotu Sevilla.

Rakitić: Slomljen sam od boli zbog pogibije Reyesa

- Nismo mogli gore početi dan. Napustio nas je José Antonio Reyes, poginuo je u prometnoj nesreći. Počivaj u miru, stoji na Sevillinom Twitteru.


Reyes je, osim za Sevillu, igrao za Arsenal, Real Madrid i Atletico Madrid. Zadnji klub za koji je igrao bio je drugoligaš Extremadura. U dresu španjolske reprezentacije Reyes je odigrao 21 utakmicu i zabio je četiri gola.

- Slomljen sam zbog vijest o smrti Josea Antonija Reyesa. Fenomenalan igrač, sjajan suigrač i nevjerojatan čovjek. Želim da njegova obitelj i prijatelji pronađu snagu i hrabrost u ovim teškim trenucima, od bivšeg se suigrača oprostilo Thierry Henry.

Profesionalnu karijeru započeo je u Sevilli gdje je nastupao i u omladinskom pogonu. Nakon Seville, igrao je za Arsenal, Real Madrid, Atletico Madrid, Benficu, a onda se ponovno vratio u Sevillu, da bi zatim otišao u Espanyol pa u Cordobu, Xinjiang Tianshan Leopard i na kraju u Extremaduru.

Čak je u pet navrata osvojio Europsku ligu, tri puta sa Sevillom, i dva puta s Atletico Madrid.

U seniorskoj karijeri odigrao je 516 utakmica te zabio 73 golova.