Perković nakon devet godina bez postolja: Možda je ovo šok

Sandra Perković je na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu, što joj je bio prvi ovosezonski nastup u tom natjecanju, s hicem od samo 63,71 metar zauzela tek peto mjesto.

Za najbolju hrvatsku atletičarku to je najslabiji hitac još od rujna 2014. godine, a i prvi put da se nije našla na pobjedničkom postolju u zadnjih - devet godina!

- Ispunila sam normu za SP u Dohi i OI u Tokiju, to je bio primarni cilj. Biti peta je možda šok i za mene i za sve, ali s obzirom na period treninga u kojem se sada nalazimo, to nije ništa iznenađujuće. Sada barem znamo na čemu trebamo raditi, javila se Sandra iz Švedske.

O uvjetima na natjecanju kaže: - Vrijeme i uvjeti bili su katastrofalni, bilo je hladno, a nakon toga je počala kiša. Moja je krivica što u prva dva hica nisam bacila najdalje, uživala i gledala kako druge djevojke bacaju po kiši, ali vidjelo se da se nisam natjecala osam mjeseci, zaključila je.

Sandra usprkos petom mjestu ipak može biti zadovoljna time što je ostvarila svoj primarni cilj, ispunila je normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi i Olimpijske igre u Tokiju.