Roland Garros: Ćorić uspješno prošao prvu prepreku

Nakon jučerašnjih pobjeda Marina Čilića i Petre Martić, drugog dana Roland Garrosa na terene su izašli Donna Vekić i Borna Ćorić.

Vekić je počela nešto prije i posao je brzo okončala te izborila drugo kolo, dok je Ćorić protiv Slovenca Aljaža Bedenea slavio za nešto manje od tri sata igre sa 6:1, 6:7 (4), 6:4, 6:4.

Ćorić je odlično otvorio dvoboj protiv Bedenea te nakon tek nešto više od pola sata dobio prvu dionicu sa 6-1 uz čak tri oduzeta servisa suparniku. Bedene se u drugom setu stabilizirao na svojem početnom udarcu te je Ćorić imao samo jednu priliku za "break" i to u četvrtom gemu koju nije iskoristio. O pobjedniku drugog seta odlučivao je "tie-break", a u odlučujućoj igri Ćorić je napravio previše pogrešaka pa je Bedene uspio izjednačiti rezultat.

U trećem i četvrtom setu Ćorić suparniku nije ponudio nikakvu šansu na svojem početnom udarcu, dok je on po jednom uspijevao oduzeti servis Bedeneu, u trećem setu kod rezultata 1-1, a u četvrtom kod 4-4, što mu je bilo dovoljno za prolazak dalje.

Suparnik Ćoriću u 3. kolu bit će Južnoafrikanac Lloyd Harris koji je sa 6:1, 4:6, 2:6, 6:1, 6:2 pobijedio Čeha Lukaša Rosola.